Zona turistica

     Comuna Moieciu este situată în culoarul Rucăr-Bran la poalele de nord-vest ale Munţilor Bucegi şi cele de est ale Munţilor Piatra Craiului şi reprezinta una din cele mai vechi cai de acces între cele două provincii romanesti: Ardealul şi Ţara Românească, urmănd Depresiunea Ţării Bărsei cu Rucăr - Dragoslavele. Situată la aprox 30 de km de Braşov întru-n cadru natural deosebit de pitoresc comuna Moieciu a devenit în ultimii ani o importantă destinaţie de vacanţă pentru turişti din ţară şi străinătate.

zona1
zona2
zona3
zona4

     Aşezat într-un ansamblu geografic de un pitoresc aparte cu o perspectivă peisagistică exceptională, invecinându-se cu zone cu o puternica încărcătură istorică, satul Moeciu de Jos este punctul de plecare ideal pentru micile excursii de vizitare a numeroaselor obiective turistice.
Comuna Moieciu este alcatuită din şase localităţi componente: Moeciu de Jos ca resedinţă de comună, Cheia, Măgura, Drumu Carului, Moeciu de Sus şi Peştera ca localităţi componente.Aceste localităti prezintă caracteristici economice, sociale de dotare şi echipare diferite de alte aşezări.